Poznate tisti občutek, ko nekaj poskusiš in si rečeš, to je pa tisto pravo? No, tak je teran iz vinske kleti Petelin - Rogelja.
Zakaj je tako drugačen? Družina stoji za filozofijo, da vino nastaja v vinogradu. Kras s svojo majhnostjo dopušča, da se lahko posvetiš vsaki trti posebej. Ob toplem sprejemu in okušanju njihovih vin, začutite veliko ljubezen - do trte, svojega dela in teritorija. Arome njihovega terana so zelo pristne, sadne in prijetne. Za razliko od večine teranov, ima nižje kisline in čudovito bogato vijolično barvo, ki jo boste prinesli tudi domov na ustnicah, ker je nemogoče spiti samo en kozarec - verjemite nam!
V Gostilni Tomaj lahko poskusite njihov Izbrani teran PTP in izbrane žganice, iz rožic in sadežev nabranih na kraški gmajni. Toplo priporočamo tudi obisk »hrama«, saj je eden lepših daleč naokoli. Matej Rogelja vas bo popeljal skozi zgodovino njihove hiše, pripravo in pokušino vsega, kar se skriva pod zemljo.
Spletna stran Vinarstva Petelin-Rogelja
Foto: Lara Žitko
Zakaj je tako drugačen? Družina stoji za filozofijo, da vino nastaja v vinogradu. Kras s svojo majhnostjo dopušča, da se lahko posvetiš vsaki trti posebej. Ob toplem sprejemu in okušanju njihovih vin, začutite veliko ljubezen - do trte, svojega dela in teritorija. Arome njihovega terana so zelo pristne, sadne in prijetne. Za razliko od večine teranov, ima nižje kisline in čudovito bogato vijolično barvo, ki jo boste prinesli tudi domov na ustnicah, ker je nemogoče spiti samo en kozarec - verjemite nam!
V Gostilni Tomaj lahko poskusite njihov Izbrani teran PTP in izbrane žganice, iz rožic in sadežev nabranih na kraški gmajni. Toplo priporočamo tudi obisk »hrama«, saj je eden lepših daleč naokoli. Matej Rogelja vas bo popeljal skozi zgodovino njihove hiše, pripravo in pokušino vsega, kar se skriva pod zemljo.
Spletna stran Vinarstva Petelin-Rogelja
Foto: Lara Žitko